Bon de consum
Bon de consum | Ecto - Modele de Documente
Ecto.ro > > Bon de consum
15/01/2012
bon-de-consum
bon-de-consum

Bonul de consum reprezinta actul care justifica scaderea din gestiune a materialelor consumate, dar care si inregistreaza materialele in evidenta magaziei si contabilitatii.
Orice bon de consum se va intocmi in 2 exemplare (lansare si eliberare materiale) de catre compartimentul care efectueaza lansarea, pe baza programului de productie si a consumurilor normate, sau de alte compartimente ale unitatii, care solicita materiale pentru a fi consumate.
Bonurile de consum circula intre persoane autorizate sa semneze acordarea vizei de necesitate, persoane autorizate sa aprobe folosirea altor materiale (in cazul existentei materialelor inlocuitoare), la magazia de materiale in vederea eliberarii cantitatilor de materiale (in acest caz va fi semnat de catre gestionar la predare si de catre delegat la primire), la departamentele contabile si cele financiare pentru a fi inregistrate.
Toate bonurile de consum se vor arhiva in cadrul departamentelor contabile.
Informatiile obligatorii continute de orice bon de consum sunt urmatoarele:
-denumirea unitatii
-produsul (bucati lansate)
-numar de inregistrare al documentului
-numarul comenzii
-data de eliberare
-denumirile materialelor (+marca, dimensiune si sortiment daca este cazul), numarul de unitati, pretul unitar si valoarea
-data si semnaturile gestionarului si a primitorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *