Intrebari interviu
Model de Intrebari interviu | Ecto - Modele de Documente
Ecto.ro > > Intrebari interviu
09/11/2010

In fata oricarui angajator trebuie sa ne asteptam la un set de intrebari de interviu care pot inclina balanta in favoarea noastra, daca stim cum sa raspundem corect.
Va exemplificam in randurile ce urmeaza o serie de astfel de intrebari cat si sugestii de raspunsuri care sa va puna intr-o lumina cat mai buna in fata angajatorului si sa va sporeasca sansele la angajare.
Exemplificarea unui top de intrebari interviu este relativa, angajatorii putandu-si crea propriile intrebari (diferite de oricare altele) pe care le considera relevante la persoana cautata. Cele 8 intrebari de mai jos au mai degraba un rol de reper, ele ajutand la familiarizarea candidatului cu aceasta forma de interviu.

1. Poti sa spui cate ceva despre tine?
Aceasta este una din multele intrebari prin care angajatorul isi doreste sa afle cat mai multe despre persoana ta. Nu incerca sa detaliezi mai mult decat este cazul – ideal ar fi sa vorbesti pe baza CV-ului, sa enumeri cateva detalii legate de studii si experienta profesionala.

2. De ce ai plecat de la fostul loc de munca?
Aceasta este una din intrebarile capcana la care ar trebui sa te astepti. Incearca sa eviti criticile la adresa fostilor sefi sau colegi (chiar daca ei au fost motivul), si formuleaza mai degraba un raspuns care sa denote dorinta ta de a evolua si faptul ca acolo nu ai fi putut.

3. Preferi munca pe cont propriu sau in echipa?
La aceasta intrebare este indicat sa iti arati calitatile de team-player. Majoritatea angajatorilor isi doresc oameni care sa poate conlucra in cadrul unei echipe, foarte putini fiind aceia care isi doresc oameni care sa lucreze singuri, dar evident ca in cazul in care vizezi un post ‘stand alone’ pentru care nu este cautata o persoana ‘de echipa’ o sa raspunzi in consecinta.

4. Ce stii despre compania noastra?
Este bine ca aceasta intrebare sa nu te prinda nepregatit. Setul de intrebari intalnite in cadrul interviului ascunde si intrebari legate de angajator puse chiar de acesta. Este indicat sa cunosti detalii legate de compania in care doresti sa iti desfasori activitatea. Aceasta este o dovada ca iti dai interesul si angajatorul nu poate decat sa fie multumit.

5. Unde te vezi peste 5 ani?
Este probabil cea mai des intalnita intrebare de interviu. Prin aceasta angajatorul doreste sa vada cat esti de devotat. Raspunde ca iti doresti sa ocupi o pozitie cat mai buna in cadrul companiei lui, dar incearca sa aduci in discutie si planurile pe care le ai cu cariera ta si faptul ca iti doresti sa evoluezi.

6. Care ar fi nivelul salarial dorit?
Incearca sa afli de la angajator care sunt limitele materiale in care se incadreaza pozitia pe care doresti sa o ocupi. Daca nu vei primi un raspuns, iti poti defini un interval in care crezi ca te-ai putea incadra.

7. De ce vrei sa lucrezi pentru noi?
Spune cum ai aflat de companie, de jobul vacant, de punctele forte ale acestuia si cat de bine crezi ca ai putea sa te mulezi pe profilul jobului si ce vor avea ei de castigat daca te vor angaja.

8. Enumera cateva puncte forte si cateva defecte personale pe care crezi ca le ai.
Evita raspunsul “Nu am nici un defect”; incearca sa enumeri ca si mici defecte cateva calitati cum ar fi: sunt perfectionist.

Cunoasterea seturilor standard de intrebari reprezinta un plus care poate fi fructificat in cadrul interviului. Asigurati-va ca sunteti familiar cu acestea si cu raspunsurile posibile inaintea oricarui interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.