Scrisoare de intentie
Model de Scrisoare de intentie | Ecto - Modele de Documente
Ecto.ro > > Scrisoare de intentie
28/01/2010

 

Scrisoarea de intentie este documentul anexat CV-ului (uneori solicitat chiar de catre angajator), in care se exprima dorinta ocuparii unui post intr-o anumita companie/proiect, cat si referintele si punctele forte, care justifica aceasta alegere si face persoana interesata sa fie relevanta respectivei functii (tocmai prin evidentierea acestor atuuri).
Aceasta reprezinta totodata si exprimarea dorintei unei intalniri (care va fi concretizata printr-un interviu de angajare) in care angajatorul poate afla mai multe despre candidat si in care se pot detalia abilitatile si punctele forte.

In scrisorile de intentie este necesar sa fie subliniate calitatile si aptitudinile de care candidatul dispune, necesare in vederea ocuparii postului vacant.

Scrisoarea de intentie este necesara cu atat mai mult in momentul prezentarii la un interviu, care nu a fost stabilit in prealabil, odata cu CV-ul fiind indicat sa se predea si acest document.
Fie ca depuneti CV-ul intr-o baza de date cu CV-uri (banci de CV-uri), fie ca CV-ul este trimis prin email catre potentialul angajator, acesta este indicat sa fie insotit si de scrisoarea de intentie.

Va trebui ca scrisoare de intentie sa fie adaptata, personalizata in functie de jobul care se doreste a fi ocupat, din aceasta trebuie sa reiasa experienta relevanta la postul vizat, cat si motivatia de a-l ocupa si aportul pe care candidatul il poate aduce in pozitia vizata.
In cele ce urmeaza va prezentam cateva modele de scrisori de intentie, de la care puteti porni in a va construi propria scrisoare de intentie, sau o puteti alege pe cea mai potrivita profilului Dvs. si/sau al companiei in care doriti angajarea.

 

Scrisoare de intentie 1

Catre: FIRMA SRL

Buna ziua,

Numele meu este Popescu Ion si am placerea sa va trimit aceasta scrisoare de intentie ca un prim demers in exploatarea unei oportunitati de angajare in cadrul institutiei Dvs.

Va rog sa primiti si CV-ul atasat la prezenta scrisoare, in care veti regasi detalii legate atat de pregatirea mea profesionala cat si de experienta mea.

Imi place sa raspund provocarii unor noi situatii si sunt convins ca voi putea face fata cu succes cerintelor postului, deoarece sunt o persoana dinamica, creativa, cu o gandire strategica si comunicativa.

In speranta ca am castigat increderea dumneavoastra, va multumesc anticipat pentru  sansa unui interviu, ocazie cu care va voi putea da mai multe detalii legate de persoana mea.

Cu stima ,

Popescu Ion

 

scrisoare de intentie
scrisoare de intentie

 

Scrisoare de intentie 2

Buna ziua,

Am placerea sa va adresez aceasta scrisoare de intentie ca un prim demers pentru o posibila ocupare a postului vacant pe care il aveti.
Sunt absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si consider ca atat in anii de studentie, cat si in experienta profesionala de pana acum am acumulat suficient de multe cunostinte legate de economie, marketing si chiar management. Astept cu nerabdare sa fructific acest bagaj de cunostinte, coroborat cu alte abilitati utile in acest domeniu (implicarea, spiritul de echipa si ambitia).
Ma consider o persoana dinamica, cu capacitati bune de comunicare, dobandite pe parcursul experientei anterioare. Imi doresc sansa muncii in compania dumneavoastra, unde as putea sa-mi pun in evidenta capacitatile si experienta in vederea ducerii la bun sfarsit a taskurilor si scopurilor companiei.
Sper totodata ca determinarea si calificarile mele vor fi oportune pentru obtinerea unui loc in cadrul companiei dumneavoastra.
Mentionez ca sunt disponibil oricand pentru a fi contactat in vederea stabilirii detaliilor unui viitor interviu si/sau ale unei posibile angajari.

Va multumesc,
Prenume Nume.

 

scrisoare de intentie 2
scrisoare de intentie 2

 

Scrisoare de intentie 3

Stimate Domnule/ Stimata Doamna,

Subsemnatul  .……………., luand la cunostinta posibilitatile oferite de compania dumneavoastra, tin sa imi prezint interesul viz-a-viz de oportunitatea pe care o aveti deschisa si consider ca totalitatea cunostintelor si a experientei detinute ma recomanda cu succes pentru ocuparea postului.

Detin o pregatire in cadrul Universitatii ……………………. si o experienta acumulata in cadrul companiei …………….. Acestea ma determina sa cred ca sunt persoana care va poate intregi echipa.
Sunt adeptul colaborarilor de tip win-win si de aceea sunt sigur ca mixul intre ideologia companiei Dvs. si experienta si personalitatea mea sunt cheia catre succes.
Va invit sa imi studiati CV-ul si sper sa putem discuta mai in detaliu in cadrul unui interviu.

Cu deosebita consideratie,
………………………..

 

scrisoare de intentie 3
scrisoare de intentie 3

 

Scrisoare de intentie 4

Stimate Domnule Director,

In urma anuntului postat de compania Dvs. in ziarul ‘Ziarul’, va trimit aceasta scrisoare de intentie pentru a-mi manifesta interesul asupra postului de Contabil. Mentionez ca am absolvit Academia de Studii Economice cu media generala 9.95 – promotia 2002 si inca de atunci am acumulat experienta, care consider ca ma recomanda pentru aceasta pozitie. In prezent lucrez ca si Contabil in cadrul ‘Nume Companie’ din Brasov.
Consider ca in toata perioada, in care am activat in acest domeniu, am acumulat vaste cunostinte necesare unui Contabil, care coroborate cu o buna comunicare, motivare si organizare a muncii ma vor ajuta sa indeplinesc cu succes orice task.

De asemenea consider ca sunt pregatit pentru a folosi intr-un mod fructuos toate acestea in cadrul pozitiei din compania Dvs. Sunt interesat de obtinerea postului de Contabil intr-o echipa ca a Dvs. deoarece tind sa lucrez intr-un mediu in care sa imi pot utiliza aptitudinile si cunostintele prefesionale, de care dispun, pentru a indeplini cu succes provocarile specifice.

Toate cele mentionate mai sus, impreuna cu entuziasmul de care dispun imi confera sansa castigarii acestei pozitii; va rog sa gasiti detaliile suplimentare in CV-ul atasat.

In speranta stabilirii unei intalniri in care sa discutam mai multe detalii, va stau la dispozitie la numarul de telefon atasat.

Cu consideratie,
Ionel Popescu

 

scrisoare de intentie 4
scrisoare de intentie 4

 

Scrisoare de intentie 5

In atentia Domnului Director Viorel Popovici,

Numele meu este Gheorghe Vasilescu si , cu acordul Dvs., va solicit atentia in vederea ocuparii postului de ‘Lacatus mecanic’, post al carui anunt l-am gasit publicat de compania Dvs. pe site-ul …….
Manifestarea interesului meu pentru aceasta pozitie este sustinuta atat de experienta profesionala, pe care am acumulat-o pana in prezent, cat si de notorietatea companiei Dvs.
Sunt absolvent al Facultatii de Utilaje si Masini Unelte din Craiova (promotia 1997) si am avut ocazia sa pun in practica majoritatea informatiilor acumulate pe perioada studiilor.

Inca din Martie 2001 sunt ocupant al functiei de ‘Lacatus mecanic’ in cadrul companiei …………….. si faptul ca actuala mea activitate cuprinde majoritatea atributiilor specifice postului oferit de Dvs., m-au determinat sa cred ca pot duce la buna indeplinire toate solicitarile si task-urile cerute de companie.

Cuprinse in CV-ul personal, pe care il gasiti atasat, veti gasi toate detaliile referitoare la experienta, studii cat si aptitudini.

Sper ca informatiile cuprinse in aceste doua documente va vor ajuta sa va formati o idee cu privire la pregatirea mea si pentru orice alte intrebari sau detalii suplimentare va stau la dispozitie telefonic la numarul ……. sau pe email la …….

Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu mare interes raspunsul Dvs.

Gheorghe Vasilescu

 

scrisoare de intentie 5
scrisoare de intentie 5

 

Scrisoare de intentie 6

 Ma numesc Valentin Georgescu si va adresez prezenta scrisoare pentru a–mi exprima intentia obtinerii unui job in cadrul companiei Dvs.

Din punct de vedere profesional, detin pregatirea tehnica necesara; totodata am activat in mai multe domenii care necesita o atentie sporita si aptitudini ca spiritul de echipa, ambitia, devotamentul si aplicarea in practica a cunostintelor teoretice.

Facand parte din topul companiilor din domeniu, am increderea ca (,) compania dumneavoastra reprezinta mediul favorabil care sa imi permita sa imi pun in valoare cunostintele si aptitudinile intr-un angajament de durata.

Ma caracterizez ca fiind o persoana cu bune aptitudini de comunicare, ambitioasa, capabila a lucra in conditii de presiune, mereu interesata de noile trend-uri si de perfectionarea in domeniu.

Sperand ca atat calitatile cat si calificarea mea ma fac potrivit sa fac parte din echipa Dvs.,  mentionez ca sunt disponibil pentru a fi contactat si a stabili detaliile unui interviu.

Cu stima,

Valentin Georgescu

Scrisoare de intentie 7

Albertina Vasilescu
Brasov, Strada Oituz nr. 4
Tel: 0799 222 999
e-mail: email@exemplu.ro
23 aprilie 2013

Stimate Domn Director,

 Va trimit aceasta scrisoare in urma vizionarii anuntului de angajare pentru pozitia de “Asitent Manager” de pe site-ul ………………..

Sunt absolventa a Universitatii Romano-Britanice promotia 2005, momentan lucrez in domeniul administrativ, avand ca si responsabilitati mentinerea relatiilor cu partenerii si furnizorii, managementul evenimentelor in care compania este implicata cat si relatia cu agentiile de creatie partenere.

Acestea, impreuna cu faptul ca sunt vorbitoare de limba rusa, germana si spaniola, ma determina sa ma consider potrivita pentru pozitia din cadrul companiei Dvs.

M-as considera onorata de stabilirea unei intalniri, in cadrul careia sa va cunosc si sa va pot spune mai multe despre mine si despre experienta mea profesionala.

Cu stima,

Albertina Vasilescu

 

Scrisoare de intentie 8

 In atentia Domnului Cojocariu Marcel,

Ma numesc Panait Viorel si in cele ce urmeaza va voi prezenta candidatura mea pentru pozitia de “PR specialist”, pentru care compania Dvs. recruteaza in prezent.

Asa cum se poate vedea si in CV-ul atasat, in decursul ultimilor ani am acumulat o vasta experienta in domeniul PR, lucrand in cadrul mai multor companii, in diferite proiecte, rezultatele depasind mereu cu mult target-urile stabilite initial.
Am fost implicat dar am si incercat mereu sa imbunatatesc activitatile de organizare si de management al evenimentelor, am mentinut constant legatura cu toate partile implicate, derulare si negociere de contracte si totodata am reprezentat compania in cadrul diferitelor evenimente din spatiul national dar si international.
Toate punctele forte pe care consider ca le am (ambitia, determinarea, profesionalismul si nu numai) am incercat mereu sa le cultiv si membrilor echipelor pe care le-am coordonat, modul de gandire fiind mereu ‘we can do it’.

In acelasi timp ma consider si un bun manager de buget in cadrul proiectelor, gestionand si incercand mereu sa eficientizez resursele de orice tip implicate in proiecte.
Vreau sa subliniez importanta pe care o acord mereu proiectelor din care fac parte, dar si faptul ca incerc constant sa obtin rezultate ce pot fi masurate, faptul ca imi gasesc mereu resursele in a veni cu solutii in cadrul oricarei probleme aparute, dar si adaptarea la nou.
Sunt absolvent al “Academiei de Studii Economice” din Bucuresti – sef de promotie 2001.

Va multumesc pe aceasta cale pentru timpul acordat studierii profilului meu si in speranta ca veti avea in vedere candidatura mea, astept stabilirea unui interviu pentru a discuta mai pe larg.

Cu deosebita consideratie,

Panait Viorel

 

Scrisoare de intentie 9

Stimata Doamna Directoare,

Numele meu este Viorica Constantin si am placerea de a va trimite aceasta scrisoare de intentie in vederea ocuparii postului de ‘Analist asigurari’ in cadrul ………………………..

Faptul ca sunt absolventa a “Universitatii …………………..” facultatea “…………………………………” ma determina sa cred ca as fi alegerea ideala in cadrul companiei Dvs. pe postul mai sus mentionat.

Inca din vremea studentiei am lucrat part-time sau in regim de internship in cadrul mai multor companii de profil, ca:

-Asiguratorii SRL
-RomAsigGuard
-Comp Asig

unde am acumulat numeroase cunostinte si aptitudini corespunzatoare domeniului.
Ca si aptitudini mentionez: spiritul de echipa, ambitia dar si auto-motivarea. Mi-as dori sa va cunosc si sa putem discuta despre eventualitatea unei angajari; atasat aveti datele mele de contact.

Va multumesc!

Viorica Constantin

 

Scrisoare de intentie 10

Stimati Domni,

Ma numesc Adrian Paraschivescu si analizand oportunitatea din cadrul companiei Dvs. de pe site-ul de recrutare ……………….., am hotarat sa va informez asupra interesului meu pentru pozitia mentionata.
Dinamismul, ambitia, determinarea, profesionalismul, atentia la detalii si nu numai, sunt doar cateva din avantajele care cred ca ma recomanda pentru ocuparea pozitiei. Mentionez ca ma regasesc intru-totul in profilul mentionat in textul anuntului, studiile, experienta si know-how-ul de care beneficiez, dar si aspiratiile profesionale, facandu-ma sa cred ca sunt candidatul potrivit.

As fi onorat sa imi pot aduce aportul, pasiunea si tenacitatea in cadrul proiectelor pe care compania Dvs. le desfasoara si sa fac parte din marea echipa de profesionisti a  (nume companie). Sansa unei intalniri in care sa putem dialoga pe marginea experientei, studiilor si aptitudinilor mele, dar si pe marginea profilului, viziunii si culturii corporate a companiei Dvs., ar insemna foarte mult pentru mine.

Cu respect,

Adrian Paraschivescu

 

Scrisoare de intentie 11

Stefania Paulovici

In atentia Directorului de HR

Stimate Domnule / Doamna,

Va trimit prezenta scrisoare de intentie pentru a va informa asupra intentiei de a candida pentru o pozitie din cadrul companiei Dvs.

As dori sa fac parte din departamentul financiar-contabil, studiile pe care in prezent le urmez (‘Nume institutie de invatamant’) fiind direct orientate catre profilul functiei vizate. Mentionez ca sunt interesata de un angajament part-time, dar daca schema actuala a echipelor/angajarilor din cadrul societatii nu contine posturi vacante, sunt deasemenea interesata si de un program de internship (fie el platit sau neplatit); targetul pe care mi l-am impus personal este acela de a acumula cat mai multe informatii si experienta in domeniul pe care il studiez in prezent.

Cu toate ca nu pot spune ca am experienta profesionala, sunt convinsa ca am un considerabil bagaj de avantaje, cum ar fi: ambitie, dorinta constanta de invatare si perfectionare, dinamism, rezistenta la stres, posibilitatea abordarii mai multor task-uri simultan, etc., dar si faptul ca sunt convinsa ca pot veni in ajutorul membrilor echipei financiare, usurandu-le acestora munca preluand task-uri cu o responsabilitate scazuta, dar consumatoare de timp.

In speranta ca detaliile si aptitudinile de mai sus v-au atras atentia asupra mea ca si profesionist cu dorinta de formare si perfectionare, sper sa aveti in vedere disponibilitatea discutiei in cadrul unui interviu.

 Cu deosebita consideratie,

Stefania Paulovici

 

Scrisoare de intentie 12

Buna ziua,

Ma numesc Loredana Ionesco si doresc sa va aduc la cunostiinta pe aceasta cale interesul meu asupra oportunitatii de angajare, anunt gasit in ziarul ………………………. de ieri 24 noiembrie 2013.
Mentionez ca descrierea pozitiei corespunde cu pregatirea, aptitudinile si asteptarile mele, profilul meu personal si profesional fiind caracterizat de cuvinte ca: ambitie, perseverenta, dorinta de invatare continua, tenacitate, implicare.

Sunt cunoscatoare a limbii engleze (nivel mediu) si limbii spaniole (nivel incepator) si consider ca acest aspect va considera un avantaj in procesul de selectie.

Atasat gasiti CV-ul meu actualizat.

Oricand sunt disponibila pentru stabilirea unui interviu pentru a discuta in detaliu.

Cu stima
Loredana Ionesco

 

Scrisoare de intentie 13

In atentia domnului Valentin Ksabo – Marketing Manager

Stimate Domn,

Prin prezenta ma adresez Dvs. manifestandu-mi interesul pentru postul de “Jr. Web Designer” publicat in portalul online de locuri de munca ……………………..

Recomandarile pentru postul vizat vin din faptul ca sunt absolvent al Facultatii ……………………… din cadrul Universitatii ………………………… promotia 2001, absolvent al Liceului ………………………….. promotia 1998 dar si din faptul ca sunt autor al numeroase lucrari si proiecte (pe care le puteti vedea detaliat in portofoliul mentionat in CV).

Totodata consider ca in cadrul perioadei de practica din cadrul companiei ……………….. din perioada august-septembrie 2010, dar si in cadrul programului de internship de web design din cadrul companiei ………………..  din perioada noiembrie-decembrie 2011, am acumulat suficient de multa experienta pentru a putea face fata postului din cadrul echipei condusa de Dvs.

Nivelul profesional, oportunitatile de dezvoltare, mediul de lucru, dar si proiectele din cadrul societatii Dvs. ma determina sa imi doresc sa ma alatur echipei Dvs.

Sunt convins ca atat cunostintele, calitatile artistice cat si personalitatea mea sunt elementele care sa va determine sa luati decizia programarii unui interviu in care sa ne cunoastem.
Sunt disponibil oricand telefonic sau pe email la adresele mentionate in CV-ul alaturat.

Multumesc,
Iont Ionutescu

 

Modele in format .doc si .pdf

doc1 | doc2 | doc3 | doc4 | doc5 | doc6 | doc7 | doc8 | doc9 | doc10 | doc11 | doc12 | doc13

pdf1 | pdf2 | pdf3 | pdf4 | pdf5 | pdf6 | pdf7 | pdf8 | pdf9 | pdf10 | pdf11 | pdf12 | pdf13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.