Scrisoare de recomandare
Model de Scrisoare de recomandare | Ecto - Modele de Documente
Ecto.ro > > Scrisoare de recomandare
15/11/2010

 

Scrisoarea de recomandare este un document menit sa ofere unui angajator un anumit grad de siguranta/incredere legat de un candidat, cat si de experienta acestuia anterioara.
Orice astfel de scrisoare este redactata, semnata si stampilata de angajatorul precedent si este adresata viitorului angajator. Scrisorile de recomandare mai poarta numele de scrisori de referinta, ele avand ca scop sustinerea profesionala a unei persoane.

O scrisoare de recomandare trebuie sa contina perioada in care persoana a fost angajata a companiei, cat si pozitia pe care acesta a ocupat-o in cadrul firmei; totodata este necesar sa contina si responsabilitatile si realizarile dovedite ale angajatului, acestea fiind punctul forte in discutia cu un potential angajator.
Dupa caz, scrisoarea de recomandare poate fi trimisa fie de catre departamentul de resurse umane fie de catre seful direct, dar poate fi si inmanata direct candidatului.

Prin prezenta lor scrisorile de recomandare pot fi considerate plusuri in discutia cu un potential angajator, acestea marind considerabil sansele angajarii.

 

scrisoare de recomandare
scrisoare de recomandare

 

Scrisoare de recomandare 1:

Domnului Director …………….,

……………………………………. a fost angajat in cadrul companiei noastre …………………………….. incepand din ……………………….. cand a ocupat  postul de ………………………………
In data de ………………… a fost avansat in pozitia de ………………………….

Responsabilitatile sale in postul de ……………………. includeau:
…………………………………………………………………………………..

Dupa ce a preluat postul de ………………………….  responsabilitatile sale de lucru s-au modificat pentru a include  si…………………………………………

In perioada cat a fost angajat(a) a companiei noastre a dat dovada de competenta si eficienta in munca, ceea ce s-a dovedit a fi un plus pentru echipa noastra.

Printre realizarile sale se numara: ………………………………………………….

Va recomandam serviciile D-lui.……………………………….. si suntem convinsi ca va fi la fel de apreciat si in cadrul companiei Dvs.

Cu respect,

………………………….

scrisoare-de-recomandare-2
scrisoare-de-recomandare-2

 

Scrisoare de recomandare 2:
Stimate Domnule/ Stimata Doamna,

Va adresez aceasta recomandare pentru a vi-l prezenta pe ………………………………. in vederea ocuparii postului de ………………………… din cadrul ………………………………….
L-am cunoscut-o pe ………………………………. in Martie 2001, atunci cand a ocupat pozitia de ………………………………. in cadrul departamentului de Software al companiei noastre: ………………………………..
Ulterior, am devenit managerul lui si am lucrat in aceeasi echipa timp de un an, avand posibilitatea de a-i observa implicarea si dorinta de a evolua constant pe plan profesional.

……………………………….  este o persoana motivata, ambitioasa si inteligenta, capabil in a gasi solutiile optime si de a prioritiza task-urile de care se ocupa.
In cadrul proiectelor derulate, a dovedit calitati de gestionare si organizare, de rezolvare a problemelor, dar si un inalt nivel de creativitate.
Pe baza acestor mentiuni, il recomand cu incredere pe ………………………………. pentru a ocupa pozitia de ………………………………. .

Cu respect,
……………………………….

scrisoare-de-recomandare-3
scrisoare-de-recomandare-3

Scrisoare de recomandare 3:
BUCURESTI, 14 Martie 2013

Stimate Domnule/ Stimata Doamna,

…………………………………… a lucrat in echipa mea in ultimii 2 ani in functia de …………………………………… in cadrul Departamentului de ……………………………………, al companiei …………………………………….

In toata aceasta perioada s-a implicat activ in respectarea termenelor si realizarea sarcinilor profesionale.

Este o persoana competenta si motivata, capabila sa gaseasca solutii la problemele aparute, iar printre punctele sale tari mentionez abilitatea sa de invatare, spiritul de echipa, modul organizat de lucru si respectarea termenelor limita.

Pe baza celor mentionate mai sus, o recomand cu incredere pe …………………………………… pentru pozitia de ……………………………………

Prezenta se va folosi  pentru …………………………………….

Cu respect,
……………………………………

scrisoare-de-recomandare-4
scrisoare-de-recomandare-4

Scrisoare de recomandare 4:

Prin prezenta v-o recomand spre angajare pe ……………………………………  care a fost angajata in cadrul ……………………………………, Departamentul de …………………………………… si unde a indeplinit la termen obligatiile de serviciu dand dovada de competenta profesionala, seriozitate in munca, punctualitate, responsabilitate, operativitate, implicare in luarea deciziilor.

Prezenta se va folosi  pentru …………………………………….

Cu respect,
……………………………………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.